Felzárkóztató művészetterápiás foglalkozások Józsefvárosi érintett gyerekek számára

muvterap-4
Egyre szélesebb körű felismerésnek tűnik, hogy a civilizációs betegségek az egyre korábbi életszakaszokban is megjelennek, és a korábban felnőtt betegségként ismert problémák már a gyerekek egyre nagyobb százalékát érintik. Szaporodnak a lelki betegségek és a gyerekek között is egyre több a különböző mértékben sérült, a fiatalok között is felüti a fejét a lelki betegségek, közérzeti zavarok, megmagyarázhatatlan félelem, alvászavar, depresszió, idegesség, zavartság, kimerültség, érdektelenség.
muvterap-3
muvterap-5
A csecsemőkortól a serdülőkorig elképesztő intenzitással fejlődik az agy, ebben az érzékeny időszakban igen meghatározóak a fejlődő idegrendszert érő hatások. Ezért a korai felismerésen túl nagy szerepe van az időben megkezdett megfelelő terápiás segítségnek, mert a káros folyamatok korrigálhatóak, 1-1 probléma oka feltárható és gyógyítható, de legalábbis élhető mederbe terelhető, míg kezeletlenül egy életre kiható károk alakulhatnak ki tönkretéve a gyermek és környezete életminőségét.
A művészetek, az alkotó munka a nevelési folyamatok meghatározó része az egészséges gyerekeknél is, de a sérült, elmaradt, vagy magatartási és pszichés zavarokkal rendelkezők számára terápiás hatásuk lehet megfelelően alkalmazva.
A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával és az Art’s Harmony Társaság művészeti-szakmai közreműködésével felzárkóztató foglalkozás sorozatot indítottunk Józsefvárosi gyerekek, fiatalok számára, mely a művészetekben rejlő készség és személyiség fejlesztő források kiaknázására épül. A helyszínt szintén az Art’s Harmony Társaság biztosította.
muvterap-6
jozsefvaros_cimere